A birsalma valódi kincs!
A birs fanyar íze miatt nem tartozik a kedvenc gyümölcseink közé, pedig jól elkészítve nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is....
A birs fanyar íze miatt nem tartozik a kedvenc gyümölcseink közé, pedig jól elkészítve nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is....
Évezredek óta ott van az emberek tányérján a szelídgesztenye, melynek egészségvédő és betegségmegszüntető tulajdonságaival a népgyógyászat...
Ha a szőlőre gondolunk, szinte mindenkinek a bor, a must és a szüret jut eszébe. Pedig a szőlőben sokkal több lehetőség rejlik ennél....
Nehéz elképzelni a nyár végét és a kora őszt szilva nélkül: ehetjük magában, süthetjük süteménybe, készíthetünk belőle levest, és a...
A paradicsomot előszeretettel használja a mediterrán konyha, de hazánkban is óriási népszerűségnek örvend. Kedvező élettani hatásai...
Javában tart a sárgabarack szezonja, melyet egyre inkább nemcsak az egészség, de a szépség megóvására, fenntartására is előszeretettel...
A gyömbért elsősorban kiváló gyomorerősítő, emésztést segítő hatása miatt kedvelik, de rendszeres fogyasztása ellenállóbbá teszi a...
A paprika egész évben kapható, azonban a legtöbb belőle és a legfinomabbak nyáron szerezhetőek be. Ráadásul a C-vitamin- és a karotinoid-tartalma...
Sokunk örömére javában tart a barackszezon. Ha rendszeresen eszünk az ízletes gyümölcsből, azzal nemcsak az ízlelőbimbóinknak, hanem az egészségünknek is jót teszünk. Nézzük meg először azt, hogy a sárgabarack milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik!
Az ecet nemcsak az ételek ízesítésénél vagy a takarításnál tehet jó szolgálatot, hanem egyre több bizonyíték támasztja alá egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait is, továbbá hogy hatékony kiegészítő kezelés része lehet különböző betegségek esetében.
Az illatos, csípős, kesernyés ízű fűszernövény, a gyömbér nem véletlenül annyira közkedvelt: rendszeres fogyasztása ellenállóbbá teszi a szervezetet a kórokozókkal szemben, elűzi a fájdalmat, és a rosszullétet is enyhíti. A mostani megfázásos időszakban különösen nagy segítségünkre lehet a gyógynövény.
A legrégebbi gyümölcsként számon tartott birsalma fanyar íze miatt nem tartozik a kedvenc téli eledeleink közé, pedig jól elkészítve nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges is.
A tökmag kedvelt ropogtatnivaló, pozitív élettani hatásait pedig felsorolni is nehéz. Többek között gazdag szabadgyökfogó antioxidánsokban, amelyek a daganatos sejtek kialakulását gátolják. A sütőtök magjából nyert olaj salátákhoz, szószokhoz remekül illik. Mivel gazdag telítetlen zsírsavakban, szívünk és érrendszerünk egészsége érdekében ajánlott minél többször fogyasztanunk.
Javában tart a sütőtök szezonja, amit a nevével ellentétben nem csak sütni lehet. A vitaminokban gazdag zöldség fogyasztását érdemes beépítenünk az étrendünkbe, hiszen tele van fontos tápanyagokkal.
Most érik az egyik legédesebb gyümölcsünk, a füge. Sokan csak aszalt változatát ismerik az üzletekből, pedig megterem a kiskertekben is, és nyersen fogyasztva számos pozitív hatást gyakorol a szervezetünkre.
Javában tart a barackszezon, az üzletek polcai roskadoznak a sárguló gyümölcsöktől. Érdemes minél több sárgabarackot fogyasztanunk, amivel nemcsak betegségeket előzhetünk meg, hanem a bőrünket is széppé varázsolhatjuk.
Múlt hét óta hivatalosan is influenzajárvány van hazánkban. A fertőzésnek idén minden eddiginél erősebb tünetei vannak, és ez a szívbetegekre még nagyobb veszélyt jelent: többszörösére nő az infarktus veszélye, illetve megnő a súlyos szövődmények kockázata is. Éppen ezért hívja fel a figyelmet a Magyar Kardiológusok Társasága a védőoltás fontosságára:még most is érdemes kérni a háziorvostól az ingyenes vakcinát!