Ünnepélyes keretek között adták át Erhardt Zoltánnak az Év Vendéglőse díjat
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tagsága az Év Vendéglőse díjat 2023-ban Erhardt Zoltánnak, a soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának ítélte oda. A díjat május 10-én, pénteken ünnepélyes keretek között adták át Erhardt Zoltánnak.
Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik, és olyan kedvelt magyar fogások, melyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek. Szakmai útja során először a bor, majd a kovász bűvöletébe került. Előbb hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék végzettséget is szerzet. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja.
A mostani díjátadóra egy 30 fős delegáció érkezett Budapestről, akik mind a szakma kiemelkedő tagjai. Erhardt Zoltánnak a díjat a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László adta át.
Azt gondolom, minden vendéglősnek az az álma, hogy egy ilyen díjat kapjon. Számomra ez egy óriási szakmai elismerésnek számít
- mondta a díjazott.
Az étterem tulajdonosa visszaemlékezett a múltra is:
23 évvel ezelőtt vásárolták a szüleim ezt az ingatlant, amit 2005 óta a feleségemmel közösen üzemeltetünk. Jelenleg 18 panziószobával, egyedülálló kerthelyiséggel és egy kézműves pékséggel rendelkezünk. 2020 óta pedig három soproni, egy sopronkövesdi és egy kapuvári üzlettel állunk a vendégek rendelkezésére.
Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A díj odaítélésénél mindenkor kiemelkedő szempont az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás és a példamutató közéleti tevékenység is. A díjazott olyan vendéglős kell, hogy legyen, aki szakmaszeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.