Készül a sonkával töltött, diós, rozmaringos, kovászolt húsvéti kenyér a Trattoria Benann Étteremben. Miután a vendéglátó egységek továbbra sem lehetnek nyitva, és csak elvitelre lehet rendelni, így olyan ételekkel kedveskednek a vendégeknek, ami szállítás után is ínycsiklandozó marad. Legyen szó bármilyen étel elkészítéséről, a legfontosabb a jó minőségű alapanyagok beszerzése.
Egy húsvéti sonkát belesütöttünk egy diós-rozmaringos-kovászos kenyérbe. Ezekkel a kombinációkkal egy különlegesebb, ízgazdag élményben lehet része a fogyasztónak. Minden házi, a tojás is őstermelőtől származik, a sonka is olyan hentestől van, aki nem gyors pácolással készíti, hanem saját maga érleli a sonkát. Jelen esetben itt tarja lesz, de bármilyen érlelt sonkát használhatunk. A főzés előtt a sonkát egy fűszerezett lébe beáztatjuk, majd amikor kihűlt, beletesszük a kovászos kenyérbe - mondta Helmeczi Tibor, a Trattoria Benann étterem vezetője.
A végeredmény nem csak hogy finom, de újragondolt megjelenésével egy üde színfoltja lehet az ünnepi menünek. A sós után természetesen jöhet az édes. Hagyományos hozzávalókból otthon is készülhet nem szokványos édesség.
Mindig szokott lenni az éttermünkben sajttorta, különböző gyümölcsökkel, mascarpone alappal. A húsvéthoz kapcsolódva egy olyan tortát készítünk, melynek a kréme tojáslikőrös és a torta tetején is van egy tojáslikőr máz - mondta az étteremvezető.
A séf arra biztat mindenkit, hogy ne féljen kísérletezni. Bátran próbáljanak ki új recepteket, különlegesebb hozzávalókat, hisz a gasztronómia nem ismer határokat. Egy-egy hagyományos családi receptet is lehet modernizálni, csak egy kis kreativitás és kézügyesség szükséges hozzá.