Az osztrák példa alapján indult Kulinart lényege, hogy összehozza a helyi termelőket és a térség éttermeit, a közös munkából készült ételeket pedig tematikus napokon kóstolhatja a nagyközönség. Korábban az erdélyi kopasznyakú tyúk, most pedig a "fertei" (Fertő-táji) marhahús lesz az az alapanyag, amelyből két soproni és egy hegykői étterem séfjei kreálnak ízletes menüsorokat. Hospely József, a Tornácos Ház étteremvezetője bízik abban, hogy már nem a hatalmas ételválaszték, hanem a válogatott alapanyagokból készült és jól átgondolt ételek diktálják a gasztrotrendet. Maga a Kulinart-menüsor is erről szól, hogy a csatlakozott vendéglátóhelyeken négy különleges fogás készül, amelyeknek központi eleme a fertőszéplaki Boldog Birtokon tenyésztett marha húsa. A Kulinart-napokról és a válogatott fogásokról a vidékfejlesztési egyesület, illetve a résztvevő éttermek közösségi oldalán további információk olvashatók
| 2021. szeptember. 14. | 1 perc olvasás
Főszerepben a fertei marhahús
Ismét tematikus ételsorokkal lehet találkozni szeptember 16. és 19. között a Kulinart kezdeményezéshez csatlakozott éttermekben. A gasztronómiai programot az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja.