Folytatva az eredeti kampányt, a jövőben is olyan tippeket és tanácsokat osztanak meg, amelyek a szezonális ételeket figyelembe véve igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozásra. A koronavírus-járvány alakulása miatt kiemelten fontos, hogy fertőzés esetén is ügyeljünk a megfelelő tápanyagok bevitelére, továbbá figyeljünk a folyadékpótlásra. Emellett a tájékoztató anyagok kitérnek arra is, hogy milyen tartós élelmiszereket érdemes vásárolni, úgy, hogy a boltban eltöltött idő is csökkenjen.
A Magyar Vöröskereszt feladatai közé tartozik többek között, hogy népszerűsítse az egészségmegőrzésre és egészségfejlesztésre irányuló üzeneteket. Ezért a közösen kidolgozott tájékoztató anyagok mellett felhívják a figyelmet az MDOSZ által megalkotott és a Magyar Tudományos Akadémia ajánlásával rendelkező új hazai táplálkozási ajánlásra, az OKOSTÁNYÉR® kezdeményezésre, amely közérthetően, élelmiszerekre lefordítva mutatja meg mindenki számára hozzáférhetően, hogy hogyan lehet megvalósítani az egészséges táplálkozást.
Néhány hasznos tanács az egészség megőrzéséért:
- Igyon legalább napi 8 pohár folyadékot!
- Egyen többször kevesebbet!
- Írjon bevásárlólistát, és csökkentse a boltban tartózkodás idejét!
- A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma közel azonos, mint a friss terményeké!
- Részesítse előnyben a kalória -és fehérjedús ételeket, igyon tápláló turmixokat !
- A cink részt vesz a fehérje-, zsír-, valamint a szénhidrát-anyagcserében, számos enzim és inzulin alkotórésze is.
Borítókép; pixabay