2022-ben az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett, melyről kijelenthető, hogy a megnyitását követően rögtön az ország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. A toplista további része nem sorrendiséget tükröz, hanem a cukrászdák betűrendben követik egymást.
A legédesebb pillanatokkal szolgáló helyek kiválasztása mellett a kiadvány idén egy új minősítést vezetett be, mellyel a "legjobbak legjobbjait" értékeli – azokat a helyeket, amelyek már minimum három alkalommal az év legjobb teljesítményét érték el. 2022-ben a Dining Guide HungarianPastry Shop Best Of The Best díját a váci Mihályi Patisserie kapta.
A top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:
- Málna The Pastry Shop
- Auguszt József Cukrászdája
- Bergmann Cukrászdák
- Chouchou
- DesszertNeked
- Gerbeaud Café
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
- Kollázs Patisserie
- Nour – Art Of Desserts
- The Ritz-Carlton Budapest
Top 7 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
- Bergmann Cukrászdák – Balatonfüred
- Desszertem – Miskolc
- Le Téne Desszertműhely & Kávéház – Badacsony
- Mónisüti – Gyenesdiás
- Nour – Art Of Desserts – Budaörs
- Sakura Cukrászda - Nagymaros
A Dining Guide jellemzése a Harrer Csokoládéműhelyről:
Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működteti családi vállalkozásként üzleteit. Az első magyarországi cukrászdát Sopronban nyitották. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.
Borítókép; Harrer Chocolat Facebook oldala