Az ételszeretet, és a gasztronómia hozta össze azokat, akik részt vettek az I. Vad- és Csülökfesztiválon. A kirakodóvásár és kulturális programok mellett főzőversenyen is megmutathatták tudásukat a jelenlévők. Nekik egy vadhúsból és egy csülökből készült ételt kellett főzniük. Egyik étel elkészítése sem könnyű feladat, a csülök pedig hungarikumnak számít, hiszen ebből a húsféléből mi magyarok készítünk igazán jó ételeket a szervezők szerint.
A zsűri díjazta azt, hogy a versenyzők mennyire dolgoznak higiénikusan, a rendezett környezetet is figyelembe vették, valamint az elkészült ételek minőségét. A fogásoknál fontos szempont volt, hogy az étel ne legyen túl zsíros, az ízei között meglegyen a harmónia.
A szervezők a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek: igyekeztek az eldobható, egyszer használatos műanyagok mennyiségét minimálisra csökkenteni. Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is.